Marshmellow fondant

 Ingrediënten

 

 

1 cup (mini)marshmallows, goed aangedrukt
1 eetlepel water
1½ tot 1¾ cup poedersuiker (of zoveel je nodig hebt)

 

1 cup poedersuiker is 120 gram.
Je kunt ook de volgende verhoudingen gebruiken: 20 grote marshmellows op 3 tot 3,5 cup (=360 tot 420 gram) poedersuiker.

 

 Werkwijze

- Doe de marshmallows en het water in een magnetronbestendig schaaltje.
- Zet het voor 20-30 seconden in de magnetron tot de marshmallows groter en zacht worden.
-
 Roer het even om, er blijven nog klontjes in zitten.
- Vo
eg een beetje poedersuiker toe en roer om tot het helemaal is opgenomen.
-
Blijf dit herhalen (met een lepel) tot dit niet meer gaat.
- Ga dan verder met kneden met je handen. Let op, het is erg plakkerig! Om dit te beperken kun 
  je je handen en werkblad insmeren met wat Crisco/shortening/plantaardig (frituur)vet.
- Bewaar de mmf luchtdicht verpakt.