Botercrème compact (alleen voor het afsmeren van de taart)

Deze botercrème is bedoeld om je taart mee af te smeren voor je er marsepein of fondant overheen doet. Het werkt als plaklaag en je kunt oneffenheden verdoezelen.
Het voorkomt dat je toplaag smelt omdat het verhindert dat er vocht bij kan komen.
Het is geschikt om een 'dijkje' te spuiten als je natte vullingen in je taart gebruikt.

Ingrediënten:
•100 gram roomboter
•100 gram margarine *
•200 gram poedersuiker

Werkwijze:
•Mix de boter met de margarine zacht
•Zeef de poedersuiker en voeg deze toe
•Mix lang, zeker 10 minuten!
•Voeg naar keuze een smaakje toe. Denk aan cacaopoeder, koffiepoeder (beide kun je het best van te voren door de poedersuiker mengen) citroen-, amandel-, vanille-essence, chocopasta.


*Je kunt ook alleen roomboter gebruiken, vervang hierbij de hoeveelheid margarine voor roomboter.