Basis biscuit

Ingrediënten
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze:
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in.
Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom.
Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren.
Klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan.
Klop minimaal 10 minuten!
Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.

Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door.
Niet mixen maar spatelen !
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven;
voor optimaal resultaat : laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C.
De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.